Obaveštenje o akciji prevenitvnih urološki pregledi u Opštoj bolnici Vršac

Tokom meseca novembra se u brojnim zemljama praktikuje manifestacija koja se zove ,, Movembar,, i koja ima za cilj da poveća medicinsku posvećenost muške populacije, prevashodno u kontekstu ranog prepoznavanja i lečenja karcinoma prostate i  testisa.

Ovim putem Vas obaveštavamo da će se u Opštoj bolnici Vršac u urološkoj ambulanti (endoskopska ambulanta) u periodu od 19. do 23. novembra u vremenu od 10 do 14 časova obavljati preventivni urološki pregledi muškaraca.

Pacijentima starijim od 40 godina testiraće se vrednosti PSA (pacijenti koji se do sada nisu javljali urologu), kao i mlađa populacija pacijenata kod koje će se raditi pregled (koji uključuje pregled i UZ testisa).

Cilj akcije je obuhvatiti širu populaciju muškaraca koja se do sada nije javljala na preglede prostate i  testisa. Pregledi su besplatni i za pregled nije potreban uput,  a na njih imaju  pravo i oni pacijenti bez zdravstvenog osiguranja  odnosno overene zdravstvene knjižice. Mole se građani da na preventivni pregled ponesu bilo kakav lični  dokument za identifikaciju.

Uprava Opšte bolnice Vršac

movembar 2018