OBNOVLJENO ODELJENJE GINEKOLOGIJE U VRŠCU

Odeljenje ginekologije  Opšte bolnice u Vršcu kompletno je rekonstruisano sredstvima obezbeđenim  kroz veliku humanitarnu akciju  ,,Blic fondacije,, .   Svečanom otvaranju su prisustvovali  ministar zdravlja  dr Zlatibor Lončar,  pokrajinski sekretar  za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković,  generalna direktorka “Ringier Axel Springer” Jelena Drakulić- Petrović, izvršna direktorka “Blic fondacije” Ljiljana Knežević,    gradonačelnica Dragana Mitrović i ispred Opšte  bolnice Vršac direktor dr Danilo Mitrović  i zamenik direktora dr Valentin Krese.

Zahvaljujući Blic fondaciji , svim donatorima, ljudima dobre volje, čitaocima “Blica”, koji uvek nesebično putem SMS poruka doniraju sredstva,  prikupljena su sredstva u visini od 13.000.000,00 dinara   za rekonstrukciju odeljenja ginekologije. Za manje od dva  meseca  od kad su počeli radovi  kompletno ginekološko odeljenje u potpunosti je rekonstruisano i ono sada raspolaže sa  23 kreveta u  8 modernih i udobnih soba, 5 sanitarnih čvorova, novim toaletima, tuš kabinama i trpezarijom. Blic fondacija, kao društveno odgovorna  kompanija prepoznala je problem  loše izolacije na odeljenju ginekologije koji je rešen zamenom i postavljanjem novih prozora.

Direktorka Blic fondacije Jelena Drakulić Petrović kaže da je ta fondacija proteklih godina vredno radila i uspela da promeni stvari na bolje, a da je prioritet dala brizi za decu.  Drakulić Petrovićeva je podsetila da su radovi počelli krajem prošle godine i da već danas pacijentkinje mogu da borave na ovom odeljenju, koje je prethodne tri i po godine bilo zatvoreno.

U ime pacijenata i zaposlenih Opšta bolnica Vršac se zahvaljuje ,,Blic fondaciji,, i svim ljudima dobre volje koji su doprineli u renoviranju odeljenja ginekologije.

Untitled2

Link za video sa otvaranja, na web prezentaciji Blic-a
https://www.blic.rs/srce-za-decu/otvoreno-odeljenje-ginekologije-trudnice-u-vrscu-vise-nece-deliti-jednu-wc-solju-od/pdj65n9