Poseta predstavnika Usteckog regiona iz Češke Opštoj bolnici Vršac

U našoj ustanovi danas je održana konferencija za novinare povodom  posete delegacije grada Usti  nad Labem iz Češke.  Današnja poseta delegacije iz Češke samo je nastavak započete saradnje između Opštine Vršac i Usteckog regiona.  Saradnja sa Usteckim regionom Češke republike traje već dve   i po godine.  Naši lekari boravili su u proteklom periodu u Usteckom regionu u dva navrata.    Projekat  edukacije lekara u Usteckom regionu podržala je češka razvojna agencija.  Intencija je da projekti  vezani za razmenu znanja i uskustva u oblasti zdravstva budu podržani iz  fondova Evropske unije.

Sastanku su prisustvovali  i predstavnici  Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Autonomne pokrajine Vojvodine koji je u prethodnom periodu  stručno ili finansijski podržao nekoliko projekata iz oblasti zdravstva u Vršcu, kojima su iz fondova Evropske unije obezbeđena sredstva za obnavljanje, inovacije i uvođenje novih tehnologija u radu Opšte bolnice Vršac.

Predstavnici Usteckog regiona istakli su želju za daljim nastavkom saradnje  u obasti zdravstva. Ovom prilikom istaknuto  je  i da su veze  između ustanova i lokalne samouprave  Vršac   i Usteckog regiona  primer dobre saradnje koja daje dobre rezultate i otvara mogućnosti za realizaciju zajedničkih projekata i u budućnost uz razmenu znanja i iskustava u oblasti zdravstva.

poseta1
poseta2