Ulaganja Pokrajine u našu ustanovu

Predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković posetili su Opštu bolnicu u Vršcu, u kojoj je novcem obezbeđenim preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, sanirano odeljenje infektologije, rekonstrisan sistem grejanja i nabavljena potrebna medicinska oprema.

Opšta bolnica u Vršcu, inače, pruža zdravstvenu zaštitu na teritoriji Južnobanarskog okruga, koji obuhvata više od 100.000 stanovnika opština Vršac, Plandište, Alibunar i Bela Crkva. Za potrebe odeljenja koja često imaju hitne slučajeve, kao što su hirurgija, intenzivna nega i koronarna jedinica, nabavljeno je nekoliko medicinskih aparata: generator ultrazvučnog noža, defibrilator, EKG i spirometar. Aparat koji je potreban za određivanje dioptrije kod dece predškolskog i školskog uzrasta nabavljen je za potrebe očnog odeljenja. Ukupna vrednost opreme je 4,8 miliona dinara.

Nakon nevremena u leto 2014. godine, kada je zgrada Opšte bolnice poplavljena, za projekat sanacije odeljenja infektologije koje je tada pretrpelo najveću štetu, Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila je 5,2 miliona dinara.

UP1