Uručenje Ugovora o nabavci medicinske opreme za potrebe Opšte bolnice Vršac

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne 1,4 milijarde dinara, za finansiranje i sufinansiranje nabavke medicinske i nemedicinske opreme, kao i ugovore za infrastrukturna ulaganja predstavnicima zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini.

Dvadeset četiri zdravstvene ustanove opremljene su novim ultrazvučnim, radiološkim i endoskopskim aparatima, hirurškim instrumentima, sterilizatorima, monitorima, operacionim stolovima, novim krevetima i drugom nemedicinskom opremom.

Opštoj bolnici Vršac su opredeljena sredstva za nabavku opreme u visini od 26.262.264,00dinara. Dodela sredstava  izvršena je  po osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.  Na osnovu opredeljenih sredstava  Opšta bolnica Vršac  će nabaviti sledeću medicinsku opremu:  laparoskopski  stub  sa setom instrumenata za primenu u hirurgiji, urologiji i ginekologiji , cistoskop sa radnim kanalom za litotripsije za potrebe službe urologije, baterijski motorni  sistem za  službu ortopedije, anesteziološke radne stanice sa kompletnim hemodinamskim monitoringom i  medicinsku opremu  za otorinolaringologiju.

Nabavka navedene  medicinske opreme ima za cilj  očuvanje  i unapređenje  zdravstvene zaštite.