Informacije za posetioce
Kada želite dobiti informacije o zdravstvenom stanju vašeg rođaka, koji je na bolničkom lečenju, potražite njegovog sobnog ili ordinirajućeg lekara.

Opšte informacije o tome leži li Vaš rođak u bolnici, od kada i na kom odeljenju, dobićete telefonom, ako se predstavite.
Podaci o zdravstvenom stanju su tajni i može ih dobiti samo najuža porodica bolesnika ili staratelj deteta u privatnom razgovoru s ordinirajućim lekarom.

Informacije o zdravstvenoj nezi daje lično samo odeljenska medicinska sestra.

MOLIMO DA U BOLNICU NE DONOSITE:

  • hranu i napitke jer sastavni deo lečenja predstavlja dijeta koju propisuje ordinirajući lekar. Zato se u vezi s tim posavetujte sa osobljem odeljenja, gdje se bolesnik leči.
  • cveće jer donošenje rezanog cvijeća u bolničke sobe nije dozvoljeno

MOŽETE DONETI: male predmete, kao radio prijemnik ili mali TV prijemnik, knjigu, časopis, deci njihovu najdražu igračku.  Za decu školskog uzrasta koja se leče na dečijem odeljenju,  školske potrepštine u slučaju duže hospitalizacije.

Molimo vas da se unapred posavetujete s osobljem odeljenja koje će vam pomoći u odluci, s obzirom na uslove i mogućnosti pojedinih odeljenja, zavisno od zdravstvenog  stanja pacijenta.

ZAHTEVI:
Zahtev za kopiranje medicinske dokumentacije
Zahtev za pristup informaciji od javnog značaja
Zahtev za uvid u medicinsku dokumentaciju
Molba za video i audio snimanje, fotografisanje